Cabal Ostium

Cabal Ostium

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Von Hammerwurst Goes Nagash Goes Swedland, osa I

EPÄKUOLLUT VON HAMMERWURST VS. GENERICUS DEMONICUS
Nagash Goes Swedland / 1. Kierros

HÄN ON TÄÄLLÄ TAAS

Viime keväänä häntä nöyryytettiin, tai pitäisikö sanoa, että kaikki ei silloin mennyt aivan kuten hän oli ajatellut. Tuolloin Fritz Ludvig von Hammerwurst oli retkikuntineen lähtenyt etsimään Swedlandin soilta kunniaa ja mainetta. No sanomattakin selvää että retkikunta tuhoutui kokonaan ja von Hammerwurst itse katosi jäljettömiin. Tapahtui nimittäin niin, että mahtava vampyyriruhtinas Vrykolakas henkilökohtaisesti tuhosi koko retkikunnan ja sen jälkeen antoi von Hammerwurstille kaksi vaihtoehtoa: kuolla tai epäkuolla. Sanomattakin selvää että von Hammerwurst epäkuoli. Ja nyt hän on täällä taas. Tänä syksynä häntä ei nöyryytä kukaan. Ja ensimmäisenä tämän saa kokea inha demoniprinssi Genericus Demonicus.

LÄHTÖKOHDAT


Tänä syksynä myös minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua paikallisliigaan, kun mukaan ilmoittautui pariton määrä pelaajia. Viime keväänä olin mukana vain varapelaajan ominaisuudessa. Koska rakkaat haltiani ovat yhä hovimaalarin maalauspöydällä, päätin osallistua liigaan sen teeman mukaisesti Vampire Counts -armeijalla. Varsinaista kokemusta tai tietotaitoa pelaamastani armeijasta minulla on hyvin vähän, yleisestä pelirutiinista puhumattakaan. Odotukset liigan suhteen ovat kuitenkin korkealla, toivon tiukkoja pelejä ja hyviä hetkiä harrastuksen parissa. Tietysti minulla on myös kova tahto oppia lisää itse pelistä ja tuntea viholliseni, tässä tapauksessa tulen tutustumaan lähemmin Vampire Counts -armeijaan ja sen sisältämiin mahdollisuuksiin. Liigassa pelatut pelit eivät tule varmasti menemään hukkaan tulevia vuosia ja pelejä ajatellen. Kun myöhemmin palaan kotiin, eli haltioiden pariin, tulevat kaikki nämä kokemukset auttamaan minua edesottamuksissani. Tällaisilla ajatuksilla siis kohti liigaa ja ensimmäisen kierroksen peliä!


Vilkaistaanpa seuraavaksi vastakkain pelaavia listoja. Tässä oma liigalistani:

Lorindel

VON HAMMERWURST ENTERS THE NIGHT / VAMPIRE COUNTS (2400 pts):

LORDS (514 pts):

Vampire Lord Vrykolakas of Vargravia @ 514 pts
General; Level 4; Lore of Vampires; Quickblood; Red Fury; Heavy Armour; Shield
Black Periapt; Talisman of Preservation

HEROES (202 pts):

Vampire Fritz Ludvig von Hammerwurst @ 202 pts
Level 1; Lore of Vampires; Master Strike; Quickblood; Shield
Armor of Destiny

CORE UNITS (630 pts):

40 Skeleton Warriors @ 230 pts
Full Command Group; Spears

40 Skeleton Warriors @ 230 pts
Full Command Group; Spears

40 Zombies @ 130 pts
Musician; Standard Bearer

5 Dire Wolves @ 40 pts

SPECIAL UNITS (579 pts):

10 Black Knights @ 315 pts
Full Command Group; Bardings; Lances
Banner of Swiftness

5 Hexwraiths @ 150 pts

3 Vargheists @ 138 pts

3 Vargheists @ 138 pts

3 Fell Bats @ 48 pts

RARE UNITS (475 pts):

1 Mortis Engine @ 250 pts
Blasphemous Tome

1 Terrorgheist @ 225 pts

Listani on rakennettu täysin intuitiolla ja olen tarkoituksella tehnyt valintoja perehtymättä sen enempää yleiseen mielipiteeseen siitä, miten Vampire Counts -lista pitäisi rakentaa. Halusin tuoda liigaan vähän kaikkea, joten listani on aika toolbox-henkinen kokonaisuus.Ensimmäisen kierroksen vastustajaksi noppa arpoi minulle yhden liigan lähtökohtaisesti vahvimmista listoista, pahamaineisen Genericus Demonicuksen johtaman Warriors of Chaos -listan.

Tässä tuo hirvitys koko komeudessaan:


Sör-Skaven

THE BUTTER SPREADERS / WARRIORS OF CHAOS (2400 pts):

LORDS (530 pts):
Daemon Prince Genericus Demonicus the 52nd @ 530 pts
General; Mark of Nurgle; Level 4; Lore of Nurgle; Demonic Flight; Flaming Breath; Scaled Skin; Soul Feeder; Chaos Armour
Charmed Shield; Sword of Might

HEROES (175 pts):

Exalted Hero @ 175 pts
Battle Standard Bearer; Mark of Nurgle
Dawnstone; Enchanted Shield

CORE UNITS (885 pts):

21 Chaos Warriors @ 465 pts
Full Command Group; Mark of Nurgle; Halberds; Shields
Banner of Switfness

20 Chaos Warriors @ 380 pts
Full Command Group; Mark of Nurgle; Shields
Banner of Eternal Flame

5 Chaos Warhounds @ 40 pts
Vanguard

SPECIAL UNITS (600 pts):

6 Chaos Knights @ 300 pts
Full Command Group; Mark of Nurgle
Ensorcelled Weapons

6 Chaos Knights @ 300 pts
Full Command Group; Mark of Nurgle
Ensorcelled Weapons

RARE UNITS (210 pts):

1 Hellcannon @ 210 pst

Nopeasti vilkaistuna mikä tahansa omassa listassani hajoaa suoraan mihin tahansa mitä vastustajani tulee marssittamaan kentälle. Dawn Attack tulee sotkemaan asioita entisestään ja lopputuloksena voi olla todellinen sekasorto epäkuolleiden riveissä jos armeijani joutuu aloittamaan pelin hajallaan pitkin kenttää. Demoniprinssille en parhaimpanakaan päivänäni voi oikein mitään, joten sen kanssa on vain yritettävä selvitä, ehkä saan sen houkuteltua jauhamaan zombeja pelin ajaksi.

Tuntuu siis jo ennen ensimmäistä nopanheittoa siltä, että Damage Control tulee olemaan pelin otsikko minulle! Ei hyvältä näytä, mutta sitä mukavampaa lähteä pelaamaan, kun haastetta piisaa! Suunnitelmani on hidastaa suurinta osaa vastustajani armeijasta niin paljon, että saan keskitettyä lyövien yksikköjeni voiman tarkasti yhteen pisteeseen kerrallaan ja raavittua näin edes jonkinlaisen pistesaaliin ensimmäisestä liigapelistäni. Demoniprinssin hidastamiseen olen valmis uhraamaan paljonkin pisteitä, kunhan vain saan sen pysymään mahdollisimman paljon paikallaan ja jumissa turhissa taisteluissa.

Eiköhän siirrytä varsinaisiin pelitapahtumiin. Go von Hammerwurst!

ASETTELU

Deployment Phase oli epäkuolleille joukoille hyvää aikaa. Kaaoksen soturit joutuivat asettelemaan koko armeijansa pöydälle ensin ja sen jälkeen epäkuolleet vielä viekkaudella ja vääryydellä anastivat ensimmäisen vuoron! Loitsuiksi valikoituivat Vrykolakakselle Invocation of Nehek, Hellish Vigour, Raise Dead ja Curse of Years. Von Hammerwurst pelasi varman päälle ja valitsi Invocation of Nehekin. Demoniprinssille loitsut Miasma of Pestilence, Curse of the Leper, Rancid Visitations ja Fleshy Abundance.

Maastosta sen verran, että omalta puoleltani pöytää löytyi pieni kukkula, joka jäi kentän oikealle puolelle ja Impassable Terrain -lohkareita, jotka jäivät kentän vasemmalle puolelle. Genericuksen pöydänpuoliskolta löytyi suuri hautausmaa kentän vasemmalla puolen ja yksinäinen rauniotalo kentän oikealla puolen. Kentän keskellä, minusta katsottuna  vähän vasemmalla oli metsää.

Kaaosmiehet olivat auringon noustessa ryhmittyneet omalle puolelleen taistelukenttää varsin mallikkaasti. Kaikki ratsuväki aloitti pelinsä linjan keskustasta, Hellcannon ja itse Genericus ratsuväen takaa ja sotakoirat oikealta puolelta linjaa, talon takaa. Hilpareita kantava jalkaväkiyksikkö aloitti pelinsä hautausmaan edestä, läheltä linjan keskustaa ja ainoana takaiskuna BSB yksikköineen aloitti pelinsä yksin linjan vasemmalta puolelta.

Itse heitin onnekaasti koko armeijani kentän oikealle puolelle ja keskustaan. Jalkaväkiyksikköni muodostivat linjan keskustan, vampyyrit liittyivät kumpikin omaan luurankoyksikköönsä ja Mortis Engine jäi näiden väliin tuomaan lisää tehoa loitsuihini. Lentävät ja ratsastavat yksikköni pakkautuivat nopan pakottamina kentän oikealle puolelle Terrorgheistia ja toista Vargheist -yksikköä lukuunottamatta, jotka sain sijoittaa linjani oikealle puolelle.

Vanguardissa edettiin rauhallisesti sotakoirilla kaaoksen puolelta ja Hexwraitheilla ja susilla minun puoleltani.

ENSIMMÄINEN VUOROPARI

Anastamallani ensimmäisellä vuorolla liikuin aggressiivisesti kummallakin kentänlaidalla. Vargheist -yksikköni lähtivät liihottamaan kohti vastustajani selustaa, Terrorgheist sujahti metsän taakse piiloon, sudet tarjosivat ansaa kaaosritareille ja muu ratsuväki asettautui hyviin asemiin pienen kukkulan tuntumaan oikealla kentänpuoliskolla. Jalkaväkiyksikköni pitivät asemansa. Magiavuorolla lisäsin pari riviä zombeja jo olemassaolevaan yksikköön ja varastoin noppia Periaptiin.

Genericuksen ensimmäisellä vuorolla toinen ritariyksikkö tarttuu syöttiin ja rynnäköi susiin kentän oikealla puolella, muu armeija etenee rauhallisesti kohti linjojani. Magiavuorolla Genericus heittää todella hyvin noppaa ja menetän kolme Hexwarithia, lisäksi taistelussa olevia ritareita suojataan Regenerationilla ja demoniprinssi nappaa Lore Attributesta yhden lisä Woundin ja pisteen Toughnessia. Ampumisvuorolla Hellcannon nappaa Terrorgheistilta yhden haavan pois. Taisteluvuorolla sudet tuhoutuvat ja ritarit kääntyvät linjaani kohti.

TOINEN VUOROPARI

Toisella vuorollani rynnäköin ratsuväelläni ja toisella Vargheist -yksikölläni susien linjasta sivuun vetämiin kaaosritareihin. Muuten kumpikin puoli linjastani jatkaa liikettään ja jalkaväki pitää asemansa. Mortis Engine nousee kukkulan päälle hidastaakseen tulevina vuoroina demoniprinssiä jos tarve niin vaatii. Magiavuorolla  parannan ensin Terrorgheistin kärsimän haavan ja nostan lisää zombeja linjaan. Sitten manaan vielä lisää zombeja hidastamaan toista kaaosritariryhmää ja melkein räjäytän Vrykolakaksen avaruuteen, onneksi tuloksena on vain magiavuoron kuivuminen ja yksi haava kenraaliini. Taisteluvuorolla menetän yhden Vargheistin, onnistun kaatamaan kolme kaaosritaria ja ajan jäljelle jääneet pakoon talon taakse. Yritän saada yksikön kiinni, mutta en onnistu ja ratsuväkeni jää pahasti Hellcannonin ja sotakoirien väliin ja Vargheist -yksikkö demoniprinssin eteen.

Genericus käyttää tilaisuutta hyväkseen omalla vuorollaan ja nappaa ritariyksikköni pihtien väliin Hellcannonilla ja koirilla. Demoniprinssi rynnäköi Vargheistit. Pakenevat ritarit onnistuvat Rally-testissä. Muu rintama lähestyy omaani. Magiavuorolla Regeneraatio vielä koskemattomille kaaosritareille, kaiken muun onnistun pysäyttämään. Lähitaistelussa menetän kolme ritaria ja onnistun tappamaan vain yhden koiran. Onnekseni demoniprinssi ei onnistu tuhoamaan Vargheisteja.

KOLMAS VUOROPARI

Lepakkoni rynnäköivät linjojen välistä Hellcannoniin pelatakseen minulle aikaa. Mortis Engine koittaa rynnäköidä demoniprinssiin viedäkseen tältä seuraavan liikevuoron, mutta ei yllä. Jalkaväkeni ottaa takapakkia ja vapaat lentävät yksikköni kiertävät vastustajan linjan taakse. Magiavuorolla manaan lisää zombeja kentällä jo oleviin yksiköihin ja onnistun tappamaan muutaman kaaosmiehen Curse of Years -kirouksella hilpariyksikköön. Ampumisvuorolla Terrorgheist huutaa neljä kaaosritaria pois kentän keskeltä. Taisteluvuorolla demoniprinssi tuhoaa Vargheistit ja kääntyy kohti Mortis Engineä. Yksi lepakko kuolee taistelussa Hellcannonia vastaan ja ritarini saavat kolme koiraa tapettua.

Genericus rynnäköi omalla vuorollaa Mortis Enginen ja kentän keskelle yksin jääneet kaksi kaaosritaria rynnäköivät esteeksi manatut zombit. Talon taakse paenneet kaaosritarit palaavat nyt taisteluun ja rynnäköivät omat ritarini. Jalkaväki etenee kentän keskellä ja vasemmalla puolella. Magiavuorolla omilta ritareiltani viedään yksi piste Toughnessia, mutta Curse of Yearsin sammuttaminen ei onnistukaan ja kuusi kaaosmiestä kuolee. Taisteluvuorolla menetän viisi ritaria ja kummatkin jäljellä olevat lepakot. Demoniprinssi hajottaa Enginen ja se räjähtäessään Hexwraithini, prinssi jatkaa zombiyksikköni kylkeen. Kaaosritarit saavat muutaman zombin tapettua ikuisuustaistelussaan.

NELJÄS VUOROPARI

Yritän pelastaa ritariyksikköni ja rynnäköin Terrorgheistilla Hellcannonin, lasken että saan huudettua huonollakin heittämisellä ainakin muutaman haavan kanuunaan. Vrykolakas yrittää yksiköineen helppoa rynnäkköä Curse of Yearsin heikentämään hilpariyksikköön, mutta ei yllä. Vargheistit rynnäköivät zombeihin juuttuneet kaaosritarit takaapäin. Magiavuorolla nostan zombeja hidastamaan ja ohjaamaan vasemmalta linjaani lähestyvää jalkaväkiyksikköä. Lihotan myös demoniprinssin kanssa taisteluun joutunutta zombiyksikköä. Cursen pysäyttäminen ei edelleenkään onnistu, ja se vie tällä kertaa viisi kaaosmiestä mukanaan. Ampumisvaiheella heitän katastrofaalisen huonosti Terrorgheistin huudon ja en saa kiljuttua yhtään haavaa Hellcannoniin. Taiteluvuorolla ajan pihteihin puristetut kaaosritarit pakoon ja onnistun zombeilla saamaan ne vielä kiinnikin. Demoniprinssi tuhoaa 18 zombia omissa linjoissani ja toisella puolella kenttää, takalinjojen derbyssä Terrorgheist ottaa kaksi haavaa.

Koska en omalla vuorollani päässyt kiinni heikentyneeseen hilpariyksikköön, pääsee se nyt vapaasti rynnäköimään zombini ja auttamaan demoniprinssiä. Toinen jalkaväkiyksikkö rynnäköi tielleen hidasteeksi nousseen, pienen zombiyksikön. Magiavuorolla hilpariyksikön rippeet saavat yhden lisäpisteen Toughnessia. Curse onnistutaan vihdoinkin poistamaan. Taisteluvuoron jälkeen Terrorgheistilla on jäljellä enää yksi haava. Hidasteeksi nostamani zombiyksikkö tuhoutuu kokonaan ja BSB yksikkönsä kanssa kääntyy kohti luurankoyksikköjäni. Demoniprinssi ja hilparit tuhoavat 23 zombia.

VIIDES VUOROPARI

Nyt on otettava riskejä, jos meinaan pelata voitosta. Vrykolakas yksikköineen rynnäköi zombeihin juuttuneen hilpariyksikön kylkeen. Vargheistit rynnäköivät Hellcannonin kylkeen ostaakseen minulle lisäaikaa. Magian tuulista heitän tuplaykköset ja pelin tärkein magiavuoro jää käytännössä pelaamatta. Koko peli on nyt auki kaaosarmeijalle. Ampumisvaiheella huuto ei pure edelleenkään Hellcannoniin. Lähitaistelussa demoniprinssi ja hilparit saavat tuhottua zombiyksikön rippeet ja Vrykolakas epäonnistuu totaalisesti, eikä saa aikaan mitään. Hilparit pääsevät tekemään Combat Reformin ja kääntyvät kohtaamaan Vrykolakaksen ja luurangot. Toisaalla saan tehtyä Hellcannoniin yhden haavan ja Vargheistien tuoman lisäponnen avulla saan ajettua takalinjojen derbyyn osaalistuneen yksinäisen kaaosritarit pakoon ja ulos kentältä.

Genericus Demonicus tekee omalla vuorollaan yhteisrynnäkön toisen jalkaväkiyksikön kanssa koskemattomaan luurankoyksikkööni. Magiavuorolla Genericus painaa läpi Regeneraation hilpareille. Taisteluvuorolla takalinjojen derbyssä menetän yhden Vargheistin ja teen yhden haavan Hellcannoniin. Sen sijaan yhteisrynnäkön tuloksena 28 luurankoa tuhoutuu. Nyt Vrykolakas saa jo muutaman kaaosmiehen surmattua, mutta jäljelle jäävät hilparimiehet eivät pakene taistelusta.

KUUDES VUOROPARI

Viimeisellä vuorolla ei paljon liikuta, kun melkein kaikki mitä armeijastani on jäljellä on lähitaistelussa. Ainokaista vapaata zombiyksikköäni en halua viedä mihinkään taisteluista tuomaan lisäapua vastustajalleni. Magiavuorolla nostan luurankoja takaisin kumpaankin yksikköön. Vrykolakas loitsii omaan yksikköönsä Hellish Vigourin. Ampumisvaiheella huuto ei edelleenkään pure Hellcannoniin. Taisteluvuorolla saan vihdoinkin hilparit tuhottua kokonaan. Takalinjojen derby ratkeaa ikävästi Hellcannonin voittoon ja kaikki yksikköni sulavat sieltä pois. Demoniprinssi, BSB ja jäljellä oleva kaaosmiesyksikkö tuhoavat yksissä tuumin luurankoni ja von Hammerwurstkin joutuu antamaan periksi. Voitokkaat kaaoksen kätyrit kääntyvät taisteluvuoron päätteeksi kohti Vrykolakaksen yksikön pahaaaavistamattomia häntäluita.

Tasoittavalla kaikki vapaat kaaosyksiköt rynnäköivät takaapäin Vrykolakaksen yksikön. Magiavuorolla Regeneraatio kaaosmiehille ja kaksi pistettä Toughnessia pois luurangoiltani. Ampumisvuorolla Hellcannonilla ei ole enää kohteita. Taisteluvuorolla luurankoja kaatuu kuin heinää, mutta ei tarpeeksi pisteiden irrottamiseksi yksiköstä.

LOPPUTULOS

Pelin lopussa minulla on kentällä vain yhdet luurangot ja itse Vrykolakas. Genericuksella itsensä lisäksi BSB, koskematon jalkaväkiyksikkö ja Hellcannon. Vrykolakaksen saldo on 1165 voittopistettä ja Genericuksen 1941 voittopistettä. Lopputuloksena siis 15 - 5 voitto Genericukselle 776 voittopisteen erotuksella!

JÄLKIPELIT

Tiukka ja mukava peli lähtökohtaisesti vahvempaa listaa vastaan. Kunnon vääntöä! En pitäytynyt alkuperäisessä suunnitelmassani, vaan lähdin hakemaan pisteitä, aloitin pelin oikean laidan vyöryttämisellä, otin riskejä ja tämä tietysti kostautui. Lisäksi noppa vei minulta viimeiset kolme vuoroa, kun poikkeuksetta kaikki mitä yritin epäonnistui helposta huudosta tai rynnäköstä kokonaiseen magiavaiheeseen. Pahimmalla tavalla riskinotto levähti silmilleni, kun työnsin yksikön toisensa jälkeen takalinjojen derbyyn. Koko sekopäisyys maksoi minulle lopulta nopeasti laskettuna 876 voittopistettä, puhumattakaan siitä miten se kertautui muualla pelikentällä.

Genericus tuli suoraviivaisesti päälle ja heitti varsinkin kaikilla magiavuoroillaan todella hyvin, eikä hassannut ainoatakaan paikkaa kerätä pisteitä virheistäni tai nopan suomista tilaisuuksista. Olisin toivonut edes yhtä Miscastia inhalle Genericukselle, mutta sellainen jäi harmikseni näkemättä! Kenties suurin moraalinen tappio minulle oli kuitenkin von Hammerwurstin ja yksikkönsä nöyryytys viimeisillä vuoroilla lähitaistelussa. Toisaalta, mitä kukaan tuollaiselle julmalle demoniprinssille voi tehdä? Tulen seuraamaan tulevina viikkoina innolla kun muutkin liigassa pelaavat yrittävät, kukin vuorollaan!

Omasta armeijastani opin paljon uutta. Magia on elintärkeä voima epäkuolleille. Itse asiassa koko pelini kaatui magiavuorolla! Minua hieman hirvittää ajatus siitä, että olen listassani satsannut magiaan aivan liian vähän. Samoin yksiköiden hitaus hirvittää. Deployment Phase ja pelin ensimmäiset vuorot pitää pelata todella hyvin ja harkitusti, muuten homma hyytyy alkuunsa. Yllättävää oli myös se, kuinka kertakaikkisen surkeita yksikköni olivat lähitaistelussa. Tulevissa liigapeleissä tietysti puolellani on se etu, että vastustajat eivät ole jokaisessa pelissä kaaosmiehiä. Yritä nyt siinä sitten suoriutua lähitaistelussa!

Oli miten oli, olen tyytyväinen. Hyvä pelinavaus liigassa! Paljon jäi hampaankoloon, paljon on opittavaa ja kunnia kertakaikkiaan menetetty. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan taisteluja Swedlandin mailla ja paikallisliigassa! Seuravaaksi onkin luvassa oikein erityisraportti, kun toisella liigakierroksella von Hammerwurst mestarinsa Vrykolakaksen kanssa kohtaa inhottavat Christopherit ja heidän noitakeinonsa!

VAALEANPUNAISTA JA KIMMELTÄVÄÄ USVASAVUA

Siinä oli tullut pari virhearviota. Pari muuttujaa, niin sanotusti. Fritz Ludvig von Hammerwurst oli uljaasti, luurankosoturiensa ympäröimänä syöksynyt päin kaaosmiesten rintamaa ja haastanut saman tien montakin näistä kaksintaisteluun, kerralla tietenkin. Hän oli pyörinyt miekkansa kanssa kuin myrskytuuli ja tullut siinä samalla silponeeksi monia luurankosotureistaan, kaaosmiehiä ei ainoatakaan. Pian hän oli törmännyt johonkin suureen ja limaiseen ja saanut kärpäsiä suuhunsa ja silmiinsä ja tajunnut jonkin olevan pielessä. Enempää en tohdi kirjoittaa. No, sanomattakin selvää, että häntä oli nöyryytetty. Vaaleanpunaisena, kimmeltävänä, verenhohtoisena pilvenä, leppakojen ympäröimänä, hän oli joutunut lentämään pakoon, epäonnistuneena ja lyötynä, leijailemaan takaisin mestarinsa luo. Menisi viikkokausia, olisi suoritettava monituisia monimutkaisia rituaaleja, ennen kuin hän saisi fyysisen ruumiinsa takaisin. Oli miten oli, yksi asia oli varma: tämä sai luvan olla viimeinen kerta. Häntä ei kertakaikkiaan nöyryytettäisi enää. Ei kertakaikkiaan nöyryytettäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti